Woning verkocht…..?

6 kijkdagen stonden er ingepland voor mijn huis. De eerste kijkdag leverde enthousiaste kijkers op volgens de makelaar, maar geen biedingen. De 2e kijkdag ook niet. Hmm, dat schoot niet op zo en na 2 kijkdagen had ik er toen eigenlijk al genoeg van…

…ja, geduld is niet één van mijn kwaliteiten.

De makelaar geeft van elke kijker die mijn huis bezichtigd heeft een terugkoppeling. De eén vindt het huis te klein, de ander juist te groot, ze vinden de tuin te klein of juist te groot, de ene kijker vindt de rust hier heerlijk, de ander vindt het te rustig. 2 opmerkingen zijn me met name bij gebleven; een ouder echtpaar vond het huis geschikt voor 1 hooguit 2 personen. Als je weet dat mijn huis 4 slaapkamers heeft, een zolder en dat in er gezinnen van 5 personen wonen in soortgelijke huizen, dan snap je waarschijnlijk wel dat ik die opmerking wat gek vond. Ook de opmerking van een kijker dat er veel moest gebeuren om het naar zijn zin te maken, verbaasde me. Heb je de foto’s met de ogen dicht bekeken, was mijn eerste gedachte toen ik dat hoorde.

De 3e kijkdag leverde ook weer enthousiaste kijkers op. En gelukkig ook een bod. Dezelfde dag kwamen we tot overeenkomst, mijn woning is dus verkocht. Hoera! Verkocht binnen een week na de eerste kijkers. Best snel eigenlijk. Alle afspraken die nog ingepland stonden zijn in de wacht gezet. De 3 dagen wettelijke bedenktijd zijn inmiddels ook verstreken dus de enige dealbreker is nu de financiering nog.

Mocht de koper de financiering niet rond krijgen dan kan dat nog roet in het eten gooien, maar gezien de plannen die ze hebben en het feit dat ze al gevraagd hebben of ze met wat klusmannetjes langs mogen komen zodat die offertes kunnen uitbrengen, heb ik goede hoop dat hun financiering wel rond komt en de verkoop dus wel door gaat.

De dag erna ben ik begonnen mijn spullen te sorteren; wat mag blijven, wat gaat weg. Ik heb 10 verhuisdozen gekocht. Daar mag ik spullen in stoppen waar ik nog geen afscheid van kan nemen. De rest gaat weg. Een aantal meubels, de fietsen, wat keukenapparaten, tv enzo gaan naar vrienden. De rest gaat naar de kringloop.

Ondertussen heb ik ook bedacht wat ik na de overdracht van mijn huis ga doen….ik heb er zin in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *