De grote verhuizing…..

Ik dacht dat ik goed bezig was geweest afgelopen jaren. Ik dacht dat ik goed aan het minimaliseren was geslagen. Ik dacht dat ik de meeste overbodige spullen al weg had gedaan.

Ha, nou niet echt dus.

Met de op handen zijnde grote verhuizing wordt pijnlijk duidelijk dat ik nog steeds veel te veel troep in mijn huis heb.

Maar nu is er geen ontkomen meer aan, het moet allemaal weg. 10 volle dozen mag ik bewaren van mezelf….en uhh plus 2 tafeltjes die ik nog steeds heel leuk vind en die grote, dure computer is ook zonde om weg te doen…oh ja, en wat schilderijen waar ik ook aan ben gehecht, nog wat zakelijke kleding voor het geval ik weer wil werken, hangers zijn toch ook wel handig om te bewaren…hmm tja.., maar de rest gaat weg. Ja, echt waar. Die spullen gaan naar vrienden en familie, naar de kringloop en naar de stort.

In elke kamer van het huis ligt nu een vuilniszak. Daarin stop ik de zaken die wat mij betreft al weg kunnen. Zodra ik iets zie dat wel weg kan, dan gaat het linea recta in de vuilniszak. Bij alle spullen die ik nu vastpak in mijn huis, bedenk ik me of het weg kan of moet blijven. Het meeste kan weg. Niet allemaal al op dit moment, maar toch heel veel al wel.

Inmiddels heb al redelijk wat spullen weg gewerkt. 2 ritjes naar de stort, vele wandelingetjes naar de ondergrondse container verderop in de straat, 2 ritjes naar de kledingcontainer, 2 ritjes naar de kringloop om wat kleine spullen weg te brengen en een ritje naar de voedselbank om wat voedselvoorraden weg te brengen, heb ik al achter de rug.

Inmiddels zijn 2 slaapkamers helemaal leeg, de zolder ook. De andere 2 slaapkamers zijn leeg voor zover nu al mogelijk. De schuur is ook bijna leeg.

Beneden is het ondertussen een rotzooi van jewelste, want veel zaken heb ik verplaatst naar de woonkamer. Vanwege corona heb ik wat zaken naar voren getrokken. De kringloop is al 2 keer langs geweest om een groot deel van de meubels op te halen. Dat scheelt al. Net op tijd trouwens, want inmiddels zijn ze vanwege corona gesloten en komen ze dus niks meer ophalen.

En die 10 dozen die ik mag bewaren, die zijn al bijna vol. Dus misschien worden het er toch 12.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *