De 5 meest gelezen blogberichten van 2019

Ik dacht dat ik afgelopen jaar nauwelijks berichten had geschreven, want de inspiratie was wat minder en door onze nog steeds gezellige firefriends slackgroep praten we al best veel over FIRE, HOT (en gelukkig ook heel veel andere zaken die geen sikkepit te maken hebben met geld) waardoor ik niet altijd de behoefte meer heb om mijn gedachten in een blogpost te zetten. Toch bleek ik afgelopen jaar, inclusief deze post, 20 berichten te hebben geschreven. Niet slecht vond ik zelf. In elk geval meer dan ik zelf had gedacht. Het was voor mij gelijk een leuke manier om even terug te kijken op het afgelopen jaar. De meest gelezen blogberichten van 2019 op mijn blog waren:

  1. Hoera, aflossingsvrij
    Niet heel verrassend waarschijnlijk. Veel mensen hebben interesse in het aflossen van de hypotheek. En groot gelijk, lage maandelijkse lasten zijn heel fijn. En met het geld dat je extra overhoudt, kun je alsnog gaan beleggen. Als ondernemer bood aflossen mij wat extra zekerheid en aangezien ik alleen beleg in aandelen en niet in obligaties, bracht het aflossen van de hypotheek de risico’s van het beleggen wat terug. Inmiddels is mijn huis volledig afgelost. Hoera! Aflossingsvrij dus. Het verhaal kun je hier dus lezen.
  2. Het leek me zo leuk
    De nummer 2 van mijn meeste gelezen blogposts in 2019 verbaasde me een beetje. Dit blog ging over de groene vingers die ik dus totaal niet blijk te hebben. Leuk dat ook niet-financiële-blogs veel gelezen worden. Of zou dat te maken hebben met de titel die niet weggeeft waar het over gaat?
  3. De kogel is door de kerk
    Dit blogbericht gaat over mijn keuze om in 2020 te stoppen met werken en te gaan genieten van FIRE.
  4. Aflossingsblij?
    Aflossingsblij is een blogbericht over aflossen en hypotheekverstrekkers. Een blog waar ik zelf even heerlijk wat frustratie in kwijt kon, want mijn hemel wat kunnen die hypotheekverstrekkers suf zijn.
  5. Een ijzersterk koppel
    Op de vijfde plek staat mijn meest persoonlijke blogbericht van 2019 en dat bericht heeft he-le-maal niks met FIRE of HOT te maken, maar met de essentiële zaken in het leven: liefde en gezondheid. Want laten we wel zijn, geld verdienen, vermogen, huis aflossen, financieel onafhankelijk zijn, HOT/FIRE enzo is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar dat betekent maar heel weinig zonder liefde en een goede gezondheid.

Dank jullie wel voor het lezen en reageren op mijn berichten afgelopen jaar. Ik wens jullie een gelukkig en vooral gezond en liefdevol 2020!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *